Review: Alles over Groene Smoothies (Liselot Vermeer)

Groene smoothies. Is dat tegenwoordig nog een hype? Wij dachten van niet. De bezoekers op onze review Smoothie afslankplan van Jasper Alblas  zijn aardig gedaald. Nu kan het natuurlijk ook liggen aan het feit dat deze review al erg oud is, maar de producten over smoothies op PayPro lijken ook niet in grote aantallen meer te bestaan. Tot we echter een product tegenkwamen met de titel Alles over Groene Smoothies. Als we de titel moeten geloven , kunnen we alles vinden over groene smoothies, dus onze verwachting is een aantal recepten en natuurlijk een theorie waarom groene smoothies gezond voor je moeten zijn. Is dit sinds lange tijd weer een serieus product over groene smoothies, of is de hype ten einde en kun je het e-book Alles over Groene Smoothies beter links laten liggen? Lees snel verder om daar achter te komen!

De verkoper(s)
De verkoper van het e-book Alles over Groene Smoothies is Liselot Vermeer. Als we echter naar haar op zoek gaan, zien we een paar keer haar foto voorbij komen op een Google Plus profiel, waarbij Google Cache in het verleden een compleet ander persoon als fotomateriaal heeft.

Liselot Vermeer voor

Liselot Vermeer voor

Dat wil zeggen dat of Liselot zo knap geworden is van haar groene smoothies dat ze er volledig anders uit is gaan zien. Of we hebben te maken met een fictief persoon dat in het leven geroepen is als pseudoniem om het e-book te verkopen. We vermoeden het laatste en wel om de volgende rede. Het product wordt uitgegeven door S&H uitgeverij, die wel bekend staan om het gebruik van hun pseudoniemen. Als tweede rede vinden we het merkwaardig dat dezelfde stockfoto van Liselot Vermeer elke keer gebruikt wordt. Het is steeds dezelfde foto. Op de salespage, in haar profielen en natuurlijk ook in het boek zelf. Nu hoeft dat op zich niet erg te zijn dat er een pseudoniem gebruikt wordt, maar het doorvoeren daarvan is niet helemaal netjes gedaan. S&H had daar iets meer aandacht aan kunnen besteden.

Liselot Vermeer na

Liselot Vermeer na

Of dat ook voor Alles over Groene Smoothies geldt moeten we nog zien ;). De contactgegevens van S&H zijn in ieder geval duidelijk zichtbaar op de salespage, net als een link naar de privacy statement, algemene voorwaarden en natuurlijk een disclaimer (lees deze zelf goed door is onze tip ;)).

Wat claimt de verkoper?
De salespage van Alles Over Groene Smoothies is relatief lang. Zeg maar gerust heul lang! Er wordt een sentimenteel verhaal gehouden van Liselot Vermeer die het leven niet meer zag zitten. Ze was ziek, lusteloos en wilde er nog net geen einde aan maken. Totdat ze groene smoothies ontdekte. Ze werd weer jong, vitaal, vol met leven en creatief. Ze kon alles weer aan en het resultaat was er sneller dan er ooit. Zelfs sneller dan er resultaat via de weg van professionele hulp was. Met de hulp van groene smoothies kwam ze vanuit haar depressieve zieke leventje ineens weer vol in het leven te staan. Ze kon alles weer aan en iedereen om haar heen merkte het verschil en stond vol verbazing te kijken. Anyway. Je snapt wel ongeveer waar dit heen gaat. Haar geheim kan van jou zijn door het aanschaffen van Alles over Groene Smoothies. Zelfs Tell-sell kan aan dit verhaal een puntje zuigen, want door het gebruik van groene smoothies val je kilo’s overgewicht af. Je huid wordt weer als dat van een fotomodel (was dat het ooit dan?) en groene smoothies helpen ziektes zoals kanker voorkomen (we zijn erg benieuwd naar welke vormen van kanker en de bronnen van de wetenschappelijke onderzoeken. Zoals het er nu staat zou de Voedsel en Waren Autoriteit het wel eens niet eens kunnen zijn met deze uitspraken). Als we de salespage samenvatten is het toevoegen van groene smoothies aan je dagelijkse voeding de oplossing voor alle kwaaltjes die je ooit gaat krijgen in je leven. In onze ogen behoorlijk overtrokken. Qua sales zou het waarschijnlijk dik voor elkaar zijn, maar wij hebben het persoonlijk niet zo op het inspelen op angst en pijn van klanten om je product te moeten verkopen.

Wat krijg je?
Er zijn twee varianten van dit product, namelijk een zilver en een goud versie. Vanzelfsprekend is de zilveren versie de kleinste en de goud versie is de zilveren versie plus nog wat extra’s.
De zilveren versie bevat de volgende e-books:
Alles over Groene Smoothies: Dit 62 pagina’s tellende e-book over groene smoothies bevat 30 groene smoothie recepten en een aantal hoofdstukken aan informatie over groene smoothies en smoothies in het algemeen. De recepten zijn afgewisseld met de informatie, dus je krijgt wat informatie, dan 10 recepten, weer wat informatie, wat reeceepten… je snapt het idee wel. Zo staat er bijvoorbeeld in hoe je groene smoothies in je huidige leven kunt introduceren en hoe je met je blender om moet gaan. De recepten zijn relatief basic en de afbeeldingen die er bij gezocht zijn, zijn van matige kwaliteit. De opmaak kan een behoorlijke lik verf gebruiken. Het komt op ons over alsof er weinig aandacht aan het e-book besteed is en het wat informatie is met bij elkaar geraapte smoothies. Er zit geen rangschikking in de smoothies.
50 Gezonde Fruitsmoothies: De titel zegt het al. Het is een e-book met 50 smoothie recepten, maar dan niet direct met iets groens er in. Elk recept bevat een korte introductie, ingrediënten en een bereiding. Ook hier laat de aandacht die er aan besteed is te wensen over. Afbeeldingen passen soms niet bij de smoothies zelf en lijken lukraak van het internet afgeplukt te zijn. De recepten van de smoothies zijn smakelijk en eenvoudig.

De gouden versie bevat naast het bovenstaande nog de volgende extra’s:
Smoothie Dieet Schema: Het smoothie dieetschema is een e-book van 6 pagina’s dat vooral gericht is om jou eiwitten (whey) te laten kopen bij Eiwitpoeder.nl. Hier zit nog een extra affiliate link achter, zodat de maker extra geld verdient aan jouw aankopen daar. Het schema zelf stelt helaas niet heel veel voor. Voor 5 dagen staat er dat je een paar eetmomenten van de dag moet vervangen of aanvullen met een groene smoothie. De week blijkt van Maandag tot en met Vrijdag te lopen en je kan niet echt van een gevarieerd eetschema spreken. De overige 5 pagina’s bevatten tips om eiwitten aan je smoothie toe te voegen, zodat je “razendsnel” afvalt. Eiwitten zorgen inderdaad voor een vermindering van je hongergevoel, maar in dit e-book dat nog geld kost ook is het woord eiwit helaas meer een pitch om jou bij de aangeraden shop een paar kilo eiwitten te laten kopen. De informatie die er verder in staat is erg matig en in onze ogen zou dit niet voor een hogere prijs mogen zorgen.
Afslanken met Fruitsmooties: Voor dit e-book geldt helaas hetzelfde als het e-book over het dieetschema. De informatie die er in staat is matig en het komt er op neer om minder van je gewone voedsel te nuttigen en het te vervangen voor fruitsmoothies. De e-books worden zowel in PDF als in Epub (net iets makkelijker op de e-reader) geleverd.

Alles over groene smoothies

Alles over groene smoothies

Beide pakketten kennen de gratis bonus van één maand gratis lidmaatschap van Het Ultieme Afslank Programma. In dit programma krijg je elke paar weken één of meerdere video’s met inzichten en tips om gewicht te verliezen. De video’s verschillen van lengte (15 tot 20 minuten vaak) en de inzichten zijn niet altijd even vernieuwend helaas. Het vinkje bij deze “gratis bonus” staat standaard aan (wat wettelijk niet mag) en daarmee geef je je toestemming voor een automatische incasso van €19,97 per maand. Uit klachten die wij via onze website ontvangen over producten van S&H (terwijl wij niet eens de verkopende partij zijn) blijkt dat veel mensen niet direct inzien dat er een incasso opdracht gemoeid gaat met het vinkje voor deze “gratis bonus”.

Wat vinden klanten?
We vinden niet veel reacties tot nu toe over dit product. We zien een paar reviews die dit product de hemel in prijzen, maar daaruit kunnen we opmaken dat hun standaard erg laag ligt, of dat ze het product niet gezien hebben (of zelfs onderdeel zijn van S&H). Als we uit moeten gaan van andere producten die door S&H uitgegeven worden, dan zien we over het algemeen relatief positieve verhalen over de producten zelf. Het enige minpuntje is het vinkje dat bij de “gratis bonus” aan staat, waardoor de automatische incasso voor een vorm van een abonnement getriggerd wordt. Veel mensen lezen hier overheen of begrijpen niet dat het hier om een lidmaatschap met maandelijkse kosten betreft waar alleen de eerste maand gratis van is. Nu moeten we toegeven dat het ook niet heel duidelijk staat omschreven dat het hier om een toestemming van een automatische incasso betreft.

Wat is de prijs?
De prijs van het pakket is niet in één zin te noemen. Er zijn namelijk twee verschillende pakketten en deze hebben een afzonderlijke prijs.
Het meet kale pakket, het zilveren pakket, kost je €19,95 en die prijs vinden we redelijk aan de hoge kant voor een aantal smoothie recepten en wat basale informatie. Er had in onze ogen wat meer aandacht aan de layout gegeven mogen worden en ook de inhoud zelf had wat meer liefde kunnen ontvangen. Als we over gaan naar het Gouden pakket waar je nog eens €10,- euro extra betaald voor een pitch om jou extra producten te laten kopen, dan vinden we de prijs helemaal teveel. De groene smoothie e-books die we in het verleden gezien hebben, waren beter van kwaliteit, hadden meer inhoud en voor dezelfde prijs als het goud pakket had je in dat geval soms zelfs een fysiek boek dat nog mooi was ook. Dat is bij Alles over Groene Smoothies helaas niet het geval. Met de prijs van €19,95 of €29,95 ben je er echter nog niet. Als je bij het bestelproces niet goed oplet kun je nog voor een verrassing komen te staan. Als je verder klikt in je bestelling en bij het betalen aankomt zie je dat je tijdelijk gratis de eerste maand van het Het Ultieme Afslank Programma cadeau krijgt. Wees je er van bewust dat deze eerste maand alleen gratis is en dat deze “gratis extra” vervolgens €19,95 kost voor een aantal maanden lang. Over het algemeen zijn de meeste klachten die we krijgen over producten van S&H over het ongeoorloofd afschrijven van maandelijkse bedragen, maar dat ligt dus aan dat vinkje. Als je bij het bestellen op de betaalpagina het vinkje uitzet, dan heb je daar niet mee te maken. Je mist wel de maandelijkse updates van het afslankprogramma, maar goed. Kom hier dus niet klagen dat er verborgen kosten zijn, want wij hebben je gewaarschuwd (meerdere keren) 😉

Eindoordeel
Toen we S&H als producent van het product tegenkwamen op de salespage van Alles Over Groene Smoothies, kregen we al de indruk dat we met het vaste stramien te maken hadden. Een salespage die iets over de top was, een pseudoniem voor de maker, het abonnement dat half verborgen meeverkocht wordt en de kwaliteit van het product dat wel prima was en waar zichtbaar aandacht aan besteed was, maar deze keer was het anders. Ja de verborgen abonnementsvorm is aanwezig en de maker met pseudoniem ook. De salespage is echter ver over de top en er worden claims gedaan die niet waar gemaakt kunnen worden (met een “resultaten kunnen variëren” in je footer ben je er nog niet). De prijs van het product is verre van goed en ook de kwaliteit van de e-books is ver onder de maat van wat we gewend zijn van S&H. Dat vinden we jammer. We hebben producten gezien (waaronder ook fysieke producten) die voor een zelfde prijs verkocht werden en die er stukken beter uit zagen. Het lijkt er helaas op dat ze met Alles over Groene Smoothies mee willen liften op het succes van Groene Smoothies en dit product te snel en onvolwassen op de markt gezet hebben.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Liselot Vermeer te vertrouwen?
  • Is Liselot Vermeer een oplichter?
  • Is Alles over Groene Smoothies het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Alles over Groene Smoothies van Liselot Vermeer?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Alles over Groene Smoothies van Liselot Verrmeer? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending