Review: Eet meer plantaardig (Kees Kroos)

Voel jij je de laatste tijd ook zo lusteloos en ongezond? Ziet je huid er niet mooi uit en weet je van jezelf al dat je stiekem toch niet een hele gezonde levensstijl hebt? Dan moet je misschien eens gaan kijken naar je voedingspatroon. Eet je wel genoeg groente en fruit? Met andere woorden: Eet je wel genoeg plantaardig? Deze woorden zouden maar zo eens afkomstig kunnen zijn van Kees Kroos die tegenwoordig via PayPro een e-book genaamd “Eet meer plantaardig” verkoopt. Is dit product misschien iets voor jou, zodat je weer beter in je vel gaat zitten en gezonder wordt? We gaan daar vandaag achter komen in deze review over Eet meer plantaardig. Lees snel verder!

De verkoper(s)
De verkoper van Eet meer plantaardig is Kees Kroos. Kees verstopt zich niet achter een façade van allerlei schimmige bedrijfjes en BV’tjes. Hij gebruikt in ieder geval zijn bedrijgs- en contactgegevens op zijn salespage (heel goed Kees!), maar dan wel op de laatste pagina van zijn salespages. Waar er betaald moet worden zie je in ieder geval met welk bedrijf te maken heeft. Het gaat in dit geval om het bedrijf Vivapo dat in het WTC in Den Haag zit. Niet te verwarren met Vivapo in België dat lachcursussen geeft. Iets waar je waarschijnlijk ook gelukkig van wordt. Verder over Kees Kroos. Zijn bedrijf Vivapo houdt zich bezig met “het ontwikkelen van producten waarmee mensen een groot en positief verschil kunnen maken in hun gezondheid”. Meer staat er niet op de bedrijfswebsite. We vinden nog iets over een energetisch dieet, maar we hebben het idee dat dat de eerste spin-off was van Eet meer plantaardig. Kees kroos heeft niet echt (geen) achtergrond in enige vorm van voeding of diëten of andere dingen die daarop lijken, maar dat claimt hij ook niet. Zijn product wordt geschreven vanuit zijn eigen ervaring naar hij zegt. Of het dan daadwerkelijk ook bij jou werkt is natuurlijk de vraag, maar Kees doet zich in ieder geval niet anders voor dan hij is. Geen pseudoniem met andere foto’s. Gewoon Kees Kroos. Dat vinden we prima!

Kees Kroos

Kees Kroos

Wat claimt de verkoper?
De salespage van Eet meer plantaardig bevat een vermakelijk sentimenteel verhaal over Kees Kroos en de transformatie die hij doorgemaakt heeft. Door ongezond eten in zijn voedingspatroon te vervangen voor een plantaardig alternatief is hij gezonder geworden, kilo’s afgevallen en zit hij beter in zijn vel. Deze kennis heeft hij nu speciaal voor jou beschikbaar gesteld in zijn Eet meer plantaardig. Heel aardig van hem natuurlijk ;).
Hij claimt zich behoorlijk verdiept te hebben in het eten van groenvoer, maar op een aantal plaatsen kun je toch duidelijk zien dat hij van de werking van het menselijk lichaam geen kaas gegeten heeft. Zo is de bewering van 1,3 kilogram vetmassa verliezen in de eerste 4 dagen wetenschappelijk niet mogelijk door enkel een paar stappen van je voeding aan te passen. Daarvoor moet je namelijk 4 dagen helemaal niets eten en minimaal een uur sporten per dag (2500Kcal van de dagelijkse behoefte + 500Kcal voor een uur sporten * 4 dagen = 12000 Kcal / 9KCal per gram vet komt uit op 1,33 Kilogram vetweefsel). Je kunt natuurlijk al op je klompen aanvoelen dat net als elke andere claim bij bijna alle diëten die met kilogrammen smijten dit voornamelijk vocht is. Helemaal in de eerste paar dagen van een dieet. Ook de uitspraken dat plantaardige voeding minder energie kost om te verteren is niet waar. Door de hoeveelheid tragere koolhydraten in deze voeding is je lichaam harder aan het werk. Dat je lichaam harder aan het werk is, is juist een goed iets, maar de claim van Kees Kroos slaat de plank wederom mis.
De claims die hij op het gebied van gezondheid verder doet, zoals lagere bloeddruk, minder stress, beter slapen enz zijn geheel te wijten aan een gezondere levensstijl. De gezondere levensstijl meet gezondere voeding (geen fabrieksvoer meer) zorgt er automatisch voor dat je gezonder wordt en daarbij de bloeddruk lager wordt, je stress vermindert en je lekkerder in je vel gaat zitten. Dit is helaas niet alleen te wijten aan plantaardige voeding, maar wel aan een gezondere levensstijl. Als we de plantaardige levensstijl tegenover de oude levensstijl van Kees Kroos zetten, dan klopt het dat een plantaardige (of enige andere gezonde levensstijl) een verbetering is ten opzichte van wat het was. Er worden dus een paar rare uitspraken gedaan door Kees, maar het totale plaatje klopt wel. Een gezondere levensstijl zorgt ervoor dat je minder kwaaltjes hebt en beter in je vel gaat zitten.

Wat krijg je?
Het totale pakket van Eet meer plantaardig is behoorlijk fors. Allereerst natuurlijk het e-book Eet meer plantaardig. Dit e-book van 119 pagina’s waarin de acht principes van Eet meer plantaardig uit de doeken gedaan worden. De belangrijkste is natuurlijk dat 50% van elke maaltijd uit groenten en fruit moet bestaan. Andere richtlijnen zijn dat je voldoende water moet drinken, genoeg moet bewegen, dierlijke producten moet mijden en zo gevarieerd mogelijk moet eten. Elk van de acht punten wordt behandeld en er worden in het e-book nogal wat uitspraken gedaan. Vaak wordt er gerefereerd naar een “onderzoek”, maar we missen bronvermeldingen met de details van deze onderzoeken. Dat vinden we jammer. Een groot gedeelte van het verhaal in het e-book bestaat uit het eigen verhaal van Kees Kroos, dat natuurlijk prima is. We merken echter wel dat deze man geen kaas gegeten heeft van hoe het menselijk lichaam werkt en hoe je lichaam ook daadwerkelijk met voeding omgaat. Je kunt duidelijk merken dat zijn kennis nergens op gebaseerd is, behalve misschien een enkele bron op het interweb. (als hij meer bronnen had, waren de uitspraken die hij doet nooit in het e-book gekomen). Een paar voorbeelden, waar dan de eerste natuurlijk niet erg is. In het e-book wordt er gesproken over de vroegere mens die enkel zaden, groente, fruit en peulvruchten at. De afbeelding die dat verhaal vergezeld beeld een vroegere mens af met een pijl en boog. Die pijl en boog waren waarschijnlijk om het fruit mee uit de boom te schieten ;). Ook de uitspraak over bladgroenten “ze zijn een enorme bron van energie en een slechte bron van calorieën” en de uitspraak over eiwitten als “In ons dagelijkse leven kunnen wij de ideale hoeveelheid eiwitten alleen via planten krijgen.” kunnen wij niet rond krijgen. Het e-book is verder begrijpelijk geschreven, maar er is wel wat gebruik gemaakt van basisschool trucjes om de pagina’s te vullen, zoals een groot lettertype en afbeeldingen op elke pagina die niet veel waarde toevoegen. Uiteindelijk bestaat elke pagina maar uit een derde van een a4 aan tekst inclusief behoorlijk wat opvullende regeltjes. Als we het e-book dan nog eens kritisch bekijken, blijven er van die 119 pagina’s nog maar 30 pagina’s aan tekst over (reken maar uit hoeveel pagina’s dan nuttig zijn).

Eet meer plantaardig

Eet meer plantaardig

Naast het e-book Eet meer plantaardig krijg je nog een aantal bonussen in dit pakket, namelijk:
– 85 Plantaardige recepten: Dit e-book van 124 pagina’s bevat 85 plantaardige recepten onderverdeeld in Soepen, Tussendoortjes, Salades en warme gerechten. De recepten zijn goed beschreven en voorzien van een afbeelding. In tegenstelling tot we verwachtten zijn de recepten niet exotisch en dat bevalt ons wel moeten we eerlijk zeggen.

– 25 Groente smoothies: Dit e-book bevat recepten voor 25 groene smoothies, maar is niet echt verrassend. Tegenwoordig krijg je her en der al groene smoothies e-books en deze is daar geen uitzondering op. Het is een welkome uitbreiding van een plantaardige levensstijl. Niet heel bijzonder.

28-Dagenplan

28-Dagenplan

– 28 Dagenplan: Het 28 dagenplan is een plan om je in 4 weken klaar te stomen voor een meer plantaardige levensstijl. Het is opgedeeld in 4 weken, waarbij je elke week wat meer plantaardig eet en zo je levensstijl als het ware opbouwt. Voor elke dag tijdens deze 28 dagen staat er beschreven wat je aan moet passen in je gewone eetpatroon. Dit is een leuke toevoeging, zodat je niet cold turkey naar een plantaardige levensstijl gaat. Vaak als de verandering te groot is, haken mensen snel af. Met het 28 dagenplan waarmee de opbouw geleidelijk is, zal die kans kleiner zijn. Een goede toevoeging aan Eet meer plantaardig.
– Maaltijdplanners: Deze maaltijdplanners bestaan uit een aantal PDF documenten van een paar pagina’s. Voor het ontbijt, tussendoortjes en lunch en avondeten. In deze maaltijdplanners wordt er een eenvoudige manier weergegeven hoe je een gevarieerde maaltijd kunt eten. Een voorbeeld: Bij je ontbijt kies je of je het uit een kom wil eten, of dat je bijvoorbeeld een boterham wil. Vervolgens kies je het hoofdingrediënt uit een lijst gevolgd door een eventuele toevoeging en topping. Je kunt hierdoor rare onsmakelijke combinaties krijgen, maar het geeft je wel een snelle mogelijkheid om een maaltijd samen te stellen.

Maaltijdplannerd

Maaltijdplanners

In het geval van Eet meer plantaardig zijn de bonussen een goede toevoeging. Ze zorgen er voor dat het e-book Eet meer plantaardig compleet wordt. Als het enkel uit het hoofd e-book zou bestaan zou het product verre van compleet zijn. Kees Kroos heeft dit prima aangepakt door bonussen te te voegen waar de gebruiker ook echt iets aan heeft en die het product complementeren.

Wat vinden klanten?
We vinden vrij weinig ervaringen over Eet meer plantaardig van Kees Kroos. Zeg maar helemaal niets. Een sporadische reactie op één van de recepten die hij deelt, maar geen ervaringen over zijn producten. Ook als we zoeken op het energetisch dieet vinden we zo goed als geen reviews of ervaringen. Geen positieve, maar ook geen negatieve. Dat kan komen, omdat zijn product nog niet zo vaak verkocht is, of natuurlijk omdat klanten gewoon tevreden zijn over Eet meer plantaardig. De toekomst zal uitwijzen. Heb je zelf Eet meer plantaardig gekocht en heb je er een mening over? Laat dan natuurlijk een reactie achter ;).

Wat is de prijs?
Op de salespage van Eet meer Plantaardig wordt de klassieke opsomming gedaan over hoeveel je wel niet bespaart met het complete pakket van Eet meer plantaardig. De prijs voor het totale pakket is €37,- en die prijs vinden we prima. Hoewel het gewone e-book Eet meer plantaardig in zijn eentje niet in de buurt komt van deze waarde, maken de bonussen die bij het product geleverd worden een prijs van €37,- wel gerechtvaardigd. In onze ogen is er dus niets mis met de prijs voor een e-book met een levensverhaal, twee receptenboeken, een aantal maaltijdplanners en een 4 weken “opkick” schema ;).

Eindoordeel
Als je je eigen leven gezonder wil maken en je wil plantaardig of vega eens een kans geven, dan is Eet meer plantaardig een leuk product om je daarbij te ondersteunen. Voor de kennis en onderbouwing die Kees Kroos geeft in zijn e-book waarom Eet meer plantaardig zo werkt hoef je het niet te doen. Kees heeft duidelijk geen idee hoe zijn eigen verzonnen “Dieet” werkt, maar voor het daadwerkelijke resultaat maakt dat niet heel veel uit. Als je normaal gesproken ongezond eet, dan is een omslag naar alleen plantaardig en dus onbewerkt voedsel dat niet al teveel suikers en vetten bevat een enorme stap in de goede richting. Dat je je uiteindelijk gezonder gaat voelen en gewicht gaat verliezen is een feit. We vinden het pakket dat Kees Kroos samengesteld heeft een leuk pakket. Het is relatief en het idee van het “opkick programma”, zoals we het nu maar even noemen, in de vorm van een 28 dagenplan is een leuke toevoeging. Er worden voldoende recepten meegeleverd die smakelijk zijn en alles wordt verder relatief goed becchreven. Ook het feit dat Kees zich wel ingelezen heeft dat je ook gebruik moet maken van bonen en andere bronnen van eiwitten is goed. Uiteindelijk is de rode draad hetgeen dat het meeste bijblijft en die klopt in Eet meer plantaardig wel. Ook het feit dat Kees Kroos een echt persoon is met echte resultaten is in onze ogen een goed punt. Het totaalplaatje klopt dus wel, maar we kunnen door het feit dat Kees Kroos de “basisschool verslag opvulmethode” gebruikt geen volle scores geven.

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

  • Is Kees Kroos te vertrouwen?
  • Is Kees Kroos een oplichter?
  • Is Eet meer plantaardig het geld waard, of is het oplichting?
  • Wat zijn de ervaringen met Eet meer plantaardig van Kees Kroos?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Eet meer plantaardig van Kees Kroos? Laat dan een bericht achter!

  • Prijs
  • Materiaal
  • Kwaliteit
  • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending