Review: Het Smoothie Afslank Plan (Jasper Alblas)

Een tijdje terug hebben we een review gemaakt over het 7×7 afslankplan, wat een afslankplan is voor de lange termijn en meer zorgt voor een bewustwording van wat je eet. Sommigen hebben echter minder tijd om af te vallen, omdat ze binnen 10 dagen die ene jurk, of dat ene pak aan moeten. Die willen wat sneller afvallen en zijn iets meer gebaat bij tijdelijk en snel resultaat ten opzichte van blijvend resultaat. Dan zit je al snel tegen de sapkuurtjes aan en laat Jasper Alblas daar nou net een ebook over geschreven hebben. Het boek heet het Smoothie Afslank Plan en wij hebben het ebook vandaag in de review. Kun je echt een paar kilo kwijt raken met een sapkuurtje en wat zijn de blijvende resultaten? Lees snel verder om daar achter te komen!

De verkoper(s)
De verkoper van het smoothie afslankplan is Jasper Alblas. Het is van origine uit een ICT’er die sinds een tijd een behoorlijke affiniteit met voeding en gezondheid heeft. De producten die hij verkoopt via zijn weblog worden via zijn bedrijf DSG Software verkocht. Dit bedrijf staat geregistreerd op een huisadres, maar dat mag de pret niet drukken. Als we de achtergrond achter Jasper verder uitpluizen zien we dat hij erg actief is in het delen van informatie over voeding en afvallen en hij reageert opvallend snel op e-mails. Net als in de review van het 7×7 afslank receptenboek zijn we nog steeds van mening dat Jasper een vriendelijk persoon is die behoorlijk transparant op het internet naar buiten treedt.

Jasper Alblas

Jasper Alblas

Wat claimt de verkoper?
In tegenstelling dan je bij een Smoothie dieet of Smoothie levensstijl zou verwachten, beweert Jasper dat je blijvend gewicht afvalt met de methode die hij beschrijft. De salespage is een behoorlijke lange lap tekst, maar als we deze samen moeten vatten in de kernpunten zijn dat de volgende: Het afslankplan is 100% natuurlijk, dus je gebruikt geen extra supplementen. Je pakt het overgewicht bij de oorzaak aan en zorgt ervoor dat het vet weg blijft. Het is een kant en klare oplossing dat bestaat uit verschillende recepten die jou helpen om vet te verbranden. Je wordt als het ware ge-herprogrammeerd, zodat je net zoveel van gezonde dingen gaat houden, als je nu van de welbekende “vette bek” houdt. Op zich doet Jasper weinig echte Tell Sell uitspraken. Hij verteld je simpelweg dat je gaat afvallen met zijn methode en dat je dit op een natuurlijke manier doet. Tevens beloofd hij je geen dingen te leveren die niet onderdeel van het product zijn.

Wat krijg je?
Het pakket het Smoothie Afslank Plan bestaat uit twee ebooks. Het eerste ebook is de kern van het product en beslaat 100 pagina’s. In deze 100 pagina’s vind je een aantal hoofdstukken die je geleidelijk het smoothie afslankplan introduceren. Het smoothie afslank plan beslaat uit een boost voor de eerste week en vervolgens een plan dat ervoor moet zorgen dat je 1 tot 2 kilo lichaamsgewicht per week kunt verliezen. (Als je zwaarder bent zal het gewichtsverlies waarschijnlijk wat hoger zijn dan als je lichter bent.)
Het eerste gedeelte van het ebook gaat over de theorie die achter het smoothie afslank plan zit. Jasper maakt je bewust van de werking van het menselijk lichaam en maakt een vrij logische vergelijking met de vroegere mens. Hij gaat met zijn theorie (welke overigens alom bekend is) dicht bij de natuur zitten en dit vinden we goed. De natuur weet als geen ander hoe alles werkt en hoe zich aan te passen ;). Vervolgens krijg je een uitleg over sappen, smoothies en hun ingrediënten. Welke ingrediënten kun je gebruiken en wat doen ze in jouw smoothie. Jasper weerhoudt zich redelijk van het aanprijzen van superfoods. Ook dat kunnen we waarderen :). Vervolgens somt hij een aantal programma’s op die elk 10 dagen die voor je ingedeeld worden met smoothies en sappen, die daarna in een volgend gedeelte volledig beschreven staan. Er staan in totaal 30 smoothie en 15 sap recepten in het ebook. Elk voorzien van het recept, de ingrediënten, bereidingswijze (met en zonder sap machine voor sappen) en een aantal tips en variaties. Uiteindelijk is er nog een hoofdstuk die je aanspoort om de theorie en recepten daadwerkelijk te gaan gebruiken. We moeten zeggen dat Jasper een leuke en motiverende manier van schrijven heeft.
Als bonus krijg je nog een ebook met smoothie recepten voor kinderen, smoothies tegen vreetbuien, een detox plan en een paar truuks om net even wat meer gewicht af te vallen. Denk bijvoorbeeld aan onderbroken vasten. Dit bonus ebook beslaat 20 pagina’s.
De ebooks zijn op luchtige manier geschreven en lezen lekker makkelijk weg. De recepten zijn duidelijk.
Het lijkt erop dat Jasper wat gedaan heeft met het commentaar uit onze review van het 7×7 afslank plan, want ons commentaar daar was dat het ebook qua uitstraling nog wat miste. Dit hadden we bij het Smoothie afslankplan niet. Alles zag er netjes verzorgd uit.

Wat vinden klanten?
We vinden een behoorlijk aantal positieve reacties op het internet over het Smoothie Afslankplan van Jasper Alblas. Dat is een goed teken. Net als het 7×7 afslank receptenboek vinden we weinig tot geen negatieve ervaringen over het plan. De positieve ervaringen laten zien dat er daadwerkelijk gewicht verloren wordt met de methode die Jasper in zijn Smoothie Afslank Plan beschrijft.

Wat is de prijs?
De prijs van het ebook inclusief de bonus is €27,95. Qua prijs is dit niet te hoog, maar ook niet te laag. Het is niet simpelweg een receptenboek met smoothies, maar een groot gedeelte van het boek beschrijft een methode om af te vallen en daarbij krijg je een behoorlijk aantal recepten. Een receptenboek met enkel smoothies zien we vaak voor €17,- verkocht worden. Als je hier een methode bij doet die je helpt met afvallen en nog wat meer achtergrond informatie, dan zit je voor €27,95 eigenlijk gebakken.

Smoothie Afslank Plan

Smoothie Afslank Plan

Eindoordeel
Na eigenlijk al een goed product als het 7×7 afslankplan heeft Jasper ook deze keer een goed product neer gezet. Het Smoothie afslankplan wordt onderbouwd met theorieën die wetenschappelijk bewezen zijn en zijn geen vorm van volledig uithongeren. Het is simpel het vervangen van slechte ingrediënten door goede ingrediënten en het makkelijk maken om ze binnen te krijgen door sappen en smoothies. Een bord broccoli gaat moeilijker naar binnen dan een smoothie van 200 ML met dezelfde voedingswaarde. Jasper weerhoudt zich van de voedselhypes zoals superfoods en andere korte dieet theorieën, maar boort een theorie aan die ten grondslag ligt aan alle diëten die werken, door de natuur als leidraad te nemen. Dat je afvalt als je alle ongezonde dingen in je dagelijkse voeding vervangt door gezonde onderdelen lijkt ons logisch. De eerste week 4 kilo is mogelijk, maar daarvan zal de kans groot zijn dat de helft ervan vocht is. De rest van de weken 1 tot 2 kilo verliezen is haalbaar, mits je er natuurlijk wel bij sport. Dat missen we in dit product wel, de tip om te sporten. Als je namelijk simpel een berekening maakt:
[nerd mode on]
Als je nagaat dat een kilo vet verliezen 7777 Kcal kost (geen 9000, aangezien 87% van lichaamsvet maar daadwerkelijk uit vet bestaat). Een kilo per week komt dus neer op iets meer dan 1000 Kcal per dag, wat inhoudt dat je om 1 KG vet te verliezen (zonder sporten) ongeveer 1200 Kcal moet eten per dag als vrouw. Dat valt redelijk binnen het crash dieet, waarvan bekend is dat ze niet werken (iets met spaarstand en lage stofwisseling). Verbrand je echter 500 tot 800 Kcal per dag extra met sporten, dan is die verhouding al een stuk gezonder en kun je met 500 Kcal onder je dagelijkse behoefte en 800 met sporten toch nog rond de 1000 Kcal minder binnen krijgen dan je verbruikt zonder dat je lichaam in de spaarstand gaat.
[nerd mode off]
We zijn toch blij met het feit dat Jasper ook in zijn producten een stijgende lijn laat zien en dit product is net als het 7×7 afslank plan een no nonsens product. Prima gedaan Jasper!

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Jasper Alblas te vertrouwen?
 • Is Jasper Alblas een fraudeur?
 • Is Het Smoothie afslank plan het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met Het Smoothie afslank plan van Jasper Alblas?

Heb je zelf ervaring met of vragen over Het Smoothie afslank plan van Jasper Alblas? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 0 (0 reviews)

2 reacties op “Review: Het Smoothie Afslank Plan (Jasper Alblas)

 1. Jullie noemen een prijs oor het boek van 27.99.
  het is nu te bestellen voor €47 (oorspronkelijke prijs € 67)
  kunnen jullie uitleggen hoe dat zit?
  hebben jullie een verkeerde prijs genoemd, of is het product onderhevig aan prijsschommelingen?

  • Hallo Iffy,

   Toen deze review geschreven werd, bestond het Smoothie afslank plan enkel uit een digitale versie. Het pakket lijkt uitgebreid te zijn met een fysiek boek (hardcover) die je thuisgestuurd krijgt.
   Dat zal de prijsverhoging verklaren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending