Review: 7×7 afslank receptenboek (Jasper Alblas)

Hoewel de zomer al lang voorbij is en iedereen al weer naar de kerstdagen toeleeft is het uiteraard nog steeds tijd voor diëten en afvallen. Deze markt draait immers het hele jaar door en hier valt uiteraard veel geld in te verdienen. Denk bijvoorbeeld maar eens aan de markt met voedingssupplementen waar iedereen met dezelfde producten onder een andere naam een graantje probeert mee te pikken. Zo is het ook met de ebooks en kennisproducten. Elk dieet lijkt op elkaar en iedereen heeft het gouden ei voor je waarmee jij kilo’s per week afvalt. Het 7×7 afslank receptenboek is hier geen uitzondering op en wij als ppreviews waren benieuwd naar de inhoud van dit ebook. Gelukkig was Jasper overtuigd genoeg van zijn product om ons een reviewcopy te verschaffen.

De verkoper(s)
De verkoper van het 7×7 afslank receptenboek is Jasper Alblas. Als we zijn naam opzoeken zien we veel activiteiten op blogs die met afvallen te maken hebben. Zijn linkedin zegt echter dat hij een ICT’er is. Hij heeft de leer van diëten en voeding zich eigen gemaakt door boeken en artikelen te lezen en zich zo tot expert gebombardeerd. We kunnen geen bedrijfsnaam vinden achter de website jasperalblas.nl en ook via andere wegen komen we nog niet echter een bedrijfsnaam. Via social media zien we dat hij al wel een paar jaar actief is met advies over voeding en het verbeteren van je levensstijl. Hoewel het ons wel zorgen baart dat er nergens een bedrijfsnaam of KVK nummer wordt gecommuniceerd, komt Jasper wel als een sympathieke kerel op ons over. Hij reageert snel op zijn e-mails en is niet te beroerd zijn persoonlijke informatie vrij te geven. Hij lijkt dus redelijk transparant.

Wat claimt de verkoper?
Jasper doet claims op zijn salespage over vetverbranding zonder zware training of een horrordieet. Met dit laatste worden crash diëten bedoelt waarbij je dagelijks minder dan 1000 Kcal tot je neemt en dus de hele dag honger lijdt en niet te genieten bent voor iedereen om jou heen. Hij doet zelfs beweringen dat je tot 2 kilo lichaamsvet kunt verbranden. Dit laatste is mogelijk, maar wel mogelijk. Dit gebeurt over het algemeen alleen bij personen met ernstig overgewicht. We vinden dat Jasper wel doordachte uitspraken doet waar semi wetenschappelijke achtergronden over te vinden zijn zoals bijvoorbeeld op Erogenics. De randvoorwaarden van deze wetenschappelijke conclusies zijn echter vaak niet bekend, waardoor de onderzoeksresultaten redelijk platgeslagen worden.

Jasper Alblas

Jasper Alblas

Afvallen is niet hetzelfde als vet verliezen. Dat laatste is hetgeen dat je wil en met afvallen in het algemeen is het eerste succes vaak vochtverlies wat je op de weegschaal ziet. Dit is niet het doel van Jaspers methode. We vinden het wel grappig dat Jasper een kleine inconsistentie in zijn testimonia op zijn salespage heeft staan. Deze (fictieve) personen zijn bijna allemaal 3 kilo per week afgevallen, twee weken achter elkaar en dat is volgens een gezonde vorm van diëten niet echt haalbaar ;). Just saying ;). Verder doet Jasper weinig claims die niet haalbaar zijn. 2 Kilo vet per week is te doen als je ernstig overgewicht hebt en alleen maar gezonde voeding tot je neemt in vooraf afgestemde gerechten en dus ook afgestemde porties. Dat lukt inderdaad ook zonder sporten wel. Dat je blijvend op gewicht blijft is ook begrijpelijk als het geen crashdieet betreft, maar slechts tot een bepaalde mate onder je dagelijkse behoefte aan Kcal gaat zitten. Niets vreemds tot nu toe en eigenlijk ook niet super schreeuwerig zoals we vroeger wel eens bij Tony Little op Tell Sell zagen 😀

Wat krijg je?
Het product dat Jasper in de markt gezet is, bestaat uit een ebook met alle informatie en bonussen in één. Het bestaat uit 64 pagina’s waarin voor 7 dagen 7 recepten staan. 49 recepten totaal dus met de bijbehorende boodschappenlijst. Deze boodschappen staan in dagelijkse lijstjes voor de verse producten en een grote lijst voor de kruiden/gedroogde en andere lang houdbare producten die je eigenlijk maar één keer in de paar maanden hoeft te halen. De bonussen, zoals de 10 meest ongezonde ontbijten en hun gezonde alternatief en Jaspers interpretatie op onderzoeken over bepaalde voedingsstoffen staan netjes achterin het ebook en zijn onderdeel van deze 64 pagina’s. De recepten zijn niet voorzien van afbeeldingen, maar dat is het doel ook niet. Het doel is voedzame gezonde gerechten/snacks aanbieden waarmee jij je dag kunt vullen, zodat je gezonder eet. De gerechten zijn makkelijk en de gerechten kunnen makkelijk aangepast worden, zodat je ze zelf in je eigen smaak kunt bewerken.

Wat vinden klanten?
We vinden veel positieve reacties over het ebook van Jasper. Mensen vallen daadwerkelijk af van de methode die Jasper voorschotelt, maar we vinden het een beetje vreemd dat er weinig tot geen negatieve reacties of kritische vragen gesteld worden. Ook niet op de website van Jasper zelf. Het blijkt dat deze volgens Jasper “geen toevoeging hebben aan het doel dat Jasper heeft”. Hier heeft hij natuurlijk gelijk in want iedereen weet in zijn achterhoofd wel waarom een dieet in de markt gezet wordt ;). (iets met graantjes en pikken)

Wat is de prijs?
De prijs van het ebook is €27,99. Een keer geen nette ronde marketing technische €27,- of €47,- of ga zo maar door. Voor een ebook van 67 pagina’s en een methode die alle goede delen van verschillende diëten samen pakt vinden we dit een prima prijs.

7x7 afslank receptenboek

7×7 afslank receptenboek

Eindoordeel
Jasper heeft met zijn 7×7 afslank receptenboek een combinatie gemaakt van verschillende succesvolle diëten. Zo heeft hij een mix gemaakt van een ketologisch dieet, Paleo, Raw food en houdt hij er nog een paar andere denkwijzen van andere Dieet guru’s op na. Hij heeft van alles de goede delen gepakt die werken en samen geperst in een receptenboek dat voor inspiratie moet dienen en niet als 100% te volgen regelbijbel bestempeld kan worden. Gelukkig geeft Jasper dat ook aan en dringt hij erop aan om zelf te gaan experimenteren. Hij geeft aan niet de heilige graal te hebben, maar iets dat voor hem in ieder geval werkt en waarvan hij overtuigd is dat het voor jou ook zal werken. Verwacht geen mooi opgemaakt ebook met recepten waar sterrenchefs nog een puntje aan kunnen zuigen voorzien van mooie foto’s. Het zijn simpele gerechten die makkelijk en snel te maken zijn met toegankelijke ingrediënten. De claim van 2 kilo per week die half op de salespage staat vinden we op het randje, maar we zijn ervan overtuigd dat je met de tips en aanpassingen op je voeding die in het ebook staan gewicht zult verliezen. Als extra handvat wordt alles netjes voorgekauwd met boodschappenlijstjes die netjes ingedeeld zijn. Wees je er echter wel van bewust dat de boodschappenlijsten van Jasper geen ongezonde dingen bevatten en je die dus moet bannen uit je levensstijl. Neem hierbij een beetje tekort aan Calorie inname en het afvallen gaat vanzelf. Dit maakt het dieet niet speciaal, want afvallen werkt nou eenmaal met een Calorie tekort Het is de discipline die je zelf moet hebben om alles in de hand te houden. Als dat je lukt is het ebook een erg handig handvat. Voor de prijs is dit het proberen waard. 🙂

We hopen dat deze review je het antwoord gaf op de volgende vragen:

 • Is Jasper Alblas te vertrouwen?
 • Is Jasper Alblas een fraudeur?
 • Is het 7×7 afslank receptenboek het geld waard, of is het oplichting?
 • Wat zijn de ervaringen met het 7×7 afslank receptenboek van Jasper Alblas?

Heb je zelf ervaring met of vragen over het 7×7 afslank receptenboek van Jasper Alblas? Laat dan een bericht achter!

 • Prijs
 • Materiaal
 • Kwaliteit
 • Support
Bezoekersscore 1 (1 review)

2 reacties op “Review: 7×7 afslank receptenboek (Jasper Alblas)

 1. Ik ben nu 3 maanden bezig met het boek van Jasper …12 kilo afgevallen en mijn suiker is flink gedaald…vele dieeten geprobeerd …maar dit dieet is verre weg voor mij het beste.

 2. Let op, je wordt zonder dat je het weet lid gemaakt van een video programma die ik ook nog nooit heb ontvangen! Dus was mij er eerst niet van bewust.. kosten 20 euro per maand die je niet terug krijgt!

  Did you find this review helpful? Yes No

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Sending