Review: Freds Bouwtekeningen

product door:
Fred Schouten
Version:
1
Price:
€47,-

Reviewed by:
Rating:
4
On
Last modified:8 mei 2014

Summary:

Hoewel wij niet echt het klustype zijn, vinden we Freds Bouwtekeningen wel een mooi product. Het bevat enorm veel bouwtekeningen, dus je vindt altijd wel wat je aan bouwtekeningen nodig hebt. Desnoods combineer je een paar bouwtekeningen om je bouwwerk te optimaliseren. De bonus van de steigerhouten meubels vinden we een leuke toevoeging. Het bespaart je in ieder geval een hoop zoekwerk naar een goede bouwtekening voor je volgende klusproject. Van oplichting is hier geen sprake, want je krijgt wat je beloofd wordt: Een enorm grote bibliotheek met bouwtekeningen.

Gemiddelde score
Prijs
Materiaal
Kwaliteit
Support

Eéns in de zoveel tijd hebben we een product in de review dat niet in de bestaande drie Monster Markten valt. Niet in afvallen, dating of geld verdienen. Vandaag hebben we er weer één, namelijk een product dat met klussen te maken heeft. We hebben deze markt nog niet gereviewed en toch blijken er via PayPro aardig wat van deze producten verkocht te worden, dus blijkbaar zit er of een goed werkende marketing campagne achter, of mensen zijn echt op zoek naar dit product. Wij vermoeden dat laatste.

De verkoper(s)
De maker van dit product is Fred Schouten. Alles lijkt te kloppen als we de gegevens achter de website opzoeken. Zijn e-adres lijkt een valide e-mailadres, maar verder kunnen we geen sporen vinden. Tot we gaan kijken waar de website zelf gehost wordt. Deze leidt ons naar een server van Dieleman Trading. Dieleman trading is een éénmanszaakje van Guide Dieleman en er staan een paar takken onder hetzelfde kvk nummer. Dieleman Trading, Dieleman Webdesign enz.. :)

Dieleman Trading heeft blijkbaar meer producten die via PayPro aangeboden worden en een paar niche websites. Ook een paar afbeeldingen staan nog naar een testomgeving lijkt het te wijzen. http://fredsbouw.dielemantrading.netdna-cdn.com/ komen we tegen. Door het feit dat de server enkel Dieleman Trading websites en Freds bouwtekeningen bevat lijkt het ons sterk dat deze geen band met elkaar hebben. Het zegt echter niet veel over de kwaliteit van het product, maar één ding is zeker. Er wordt geen bedrijf gecommuniceerd achter Freds Bouwtekeningen waar je op terug kan vallen, terwijl dat er wel lijkt te zijn.

Wat claimt de verkoper?
Fred Schouten claimt dat je veel geld kan besparen met zijn bouwtekeningen. Veel bouwtekeningen op internet zijn niet overzichtelijk en zitten slecht in elkaar. De bouwtekeningen van Fred zijn echter duidelijk en zijn pakket bevat er zoveel dat je altijd wel vindt wat je nodig hebt. Daarbij komt nog dat de bouwtekeningen van Fred voor elk niveau klusser zijn. Dit zijn niet echt claims die niet waargemaakt kunnen worden, dus tot zover nog niets om achterdochtig te worden.

Wat krijg je?
Je krijgt met dit product toegang tot het leden gedeelte waar je toegang krijgt tot een groot aantal bouwtekeningen. Ze zijn allemaal netjes gecategoriseerd, maar doordat het er behoorlijk veel zijn (we hebben niet geteld of het er meer dan 10.000 zijn) wordt het soms een beetje moeilijk zoeken. Je kunt dus niet altijd snel vinden wat je nodig hebt. Er zitten veel Engelse bouwtekeningen bij, waar je rekening mee moet houden als je geen Engels kan. Bouwtekeningen zijn vaak verklarend van zichzelf, maar sommige uitleg of onderdelen zal je dan door Google Translate moeten halen, of even moeten laten vertalen door een kennis.

Freds bouwtekeningen

Freds bouwtekeningen

Als bonus bij dit pakket krijg je software om bouwtekeningen te openen en te bewerken, de zogenaamde CAD software. Deze software zou een waarde van 650 euro vertegenwoordigen, maar dan heeft hij het over CAD software waar je een licentie voor nodig hebt. De software die je krijgt kost niets en is makkelijk via Google te vinden als je zoekt op “free cad software”. Een voorbeeld hiervan is Nanocad voor Windows.

De tweede bonus bij dit pakket is een gids met bouwtekeningen voor steigerhouten meubelen. Als echte klusser loop je gewoon even een winkel in die dit vverkoopt en bekijk je dit ter plekke hoe het in elkaar zit om het vervolgens makkelijk na te maken. Als onervaren klusser is deze gids echter wel handig. Deze gids is overigens in het Nederlands, dus makkelijk te lezen. Steigerhouten meibels zijn nog steeds hot en doen het zelfs goed op marktplaats, dus deze gids is wel een waardevolle toevoeging.

Als laatste bonus krijg je een levenslang membership. Het is leuk dat je niet per jaar hoeft te betalen, maar we weten allemaal dat wanneer de maker de stekker uit de website trekt je aan het kortste eindje trekt. Over het algemeen is het wel een compleet pakket.


Wat vinden klanten?

Als we zoeken op ervaringen met Freds Bouwtekeningen vinden we niet veel. We vinden natuurlijk wel veel ervaringen waar alleen de salesletter in staat zonder toegevoegde waarde, maar echte reacties op bijvoorbeeld klusfora kunnen we niet vinden. Ook de combinaties met oplichting, oplichters en andere negatieve termen zijn niet te vinden. Op Youtube vinden we een paar reacties, maar deze zijn alle drie in dezelfde week gemaakt en lijken onderdeel van een reclame offensief

Wat is de prijs?
De prijs is op het moment van schrijven €47,-. Dit is de zogenaamde herfst aanbieding, maar we zijn wel gewend dat dit soort aanbiedingen vaak ingezet worden om mensen tot aankoop over te doen gaan. De normale prijs is €97,-. Dit is iets meer dan het dubbele, maar als je veel klust en zelf veel in elkaar timmert is dit makkelijk terugverdient door zelf wat meubels te maken. De prijs lijkt op zich veel, maar als je nadenkt dat je hier duizenden bouwtekeningen voor terugkrijgt welke per categorie gesorteerd zijn, valt dat nog wel mee

Eindoordeel
Hoewel wij niet echt het klustype zijn, vinden we Freds Bouwtekeningen wel een mooi product. Het bevat enorm veel bouwtekeningen, dus je vindt altijd wel wat je aan bouwtekeningen nodig hebt. Desnoods combineer je een paar bouwtekeningen om je bouwwerk te optimaliseren. De bonus van de steigerhouten meubels vinden we een leuke toevoeging. Het bespaart je in ieder geval een hoop zoekwerk naar een goede bouwtekening voor je volgende klusproject. Van oplichting is hier geen sprake, want je krijgt wat je beloofd wordt: Een enorm grote bibliotheek met bouwtekeningen.

 

Bang voor oplichting?
Geen angst meer met ons GRATIS E-BOOK "6 gouden tips om oplichting te voorkomen"
We hate spam just as much as you
Geen tags voor dit bericht

26 reacties voor “Review: Freds Bouwtekeningen”

  1. EJ 7 januari 2013 Op 22:26 #

    Fred Schouten is denk ik gewoon een alias van Guide Dieleman.

    Freds bouwtekeningen is gewoon een gedeeltelijk naar het nederlands vertaald product van clickbank.

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  2. Daan 17 februari 2013 Op 16:21 #
    Prijs
    Materiaal
    Kwaliteit
    Support

    Prima product als je wat bouwtekeningen nodig hebt, scheelt jezelf een hoop zoekwerk igg!

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  3. frank 24 maart 2013 Op 16:04 #

    Als men even google raadpleegt op teds woodworking scam krijg je te zien dat hier wel terdege een misleidende factor in zit. Dit is een sortgelijk produkt en eens in de zoveel tijd wijzigt de naam om het nieuw te houden.

    Iets beter zoeken levert ook meer op. Zo is Fred woonachtig op een braakliggend terrein. Fred heet in de VS dus Ted. en zo zijn er nog wat “teds” en “freds”.

    Hoe werkt het dan:(volgens de amerikaanse site) Het betreft hier een piramidespel achtige constructie. Je wordt reseller en verkoopt het pakket en draagt een deel af aan je contactpersoon. De tekeningen zijn volgens amerikaanse fora een ongeorganiseerde verzameling van tekeningen. Men schat overigens in dat het er geen 10.000 zijn maar 2.500. Al met al zou ik juist doordat een gedegen organisatie lijkt te ontbreken dit nooit aanschaffen.

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

    • Coen 21 april 2013 Op 10:38 #

      Ik vond die “Fred” er ook behoorlijk Amerikaans uitzien. Hij lijkt een beetje op die vent van de tv-serie Home Improvement met Tim the toolman Taylor.

      Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

      • Nathan 21 april 2013 Op 10:49 #

        Ja dat klopt inderdaad, maar dan die buurman :)

        Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  4. Joop 20 mei 2013 Op 17:18 #
    Prijs
    Materiaal
    Kwaliteit
    Support

    Freds bouwtekeningen.

    GEEN vermelding op de website dat de meeste tekeningen in het Engels zijn, en dat de maatvoering in inch zijn.

    Dit was voor mij een probleem.
    Maar ja, ik had toch 30 dagen geld terug GARANTIE !

    NIET DUS ……………..

    Contact opnemen zeer moeilijk, en antwoord krijgen duurd lang, of helemaal niet.

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

    • Fred's Bouwtekeningen 30 mei 2013 Op 14:54 #
      Prijs
      Materiaal
      Kwaliteit
      Support

      Hallo Joop,

      Jammer dat je niet tevreden bent, maar met een simpel e-mailtje kun je je geld terug krijgen.

      Ik kan recent geen mail van een “joop” vinden, als je even via de website contact op wilt nemen dan kan dit opgelost worden.

      MVG

      Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

      • Joop van Stiphout 3 juni 2013 Op 19:40 #
        Prijs
        Materiaal
        Kwaliteit
        Support Not Rated

        Geachte heer,mevrouw,

        Ik heb wel degelijk meerdere malen een mail gestuurd dat deze tekeningen voor mij niet geschikt waren.
        Ook heb ik hierbij het Referentienummer: 395442 vermeld.

        Ook heb ik aangegeven dat het beter was dat u vermeld op de website dat de maatvoereing in hoofdzakelijk in inch zijn, en in het Engels zijn.

        Ben in afwaching of ik nu wel mijn € 47,- terug krijg.

        van Stiphout.

        Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

    • Simon 4 december 2013 Op 22:51 #

      Ik ben ook opgelicht door deze oplichter. Dat downloaden gaat helemaal miet Of kan iemand mij mee helpen?

      Alvast bedankt!

      Simon

      Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  5. Martijn 3 juni 2013 Op 13:35 #
    Prijs
    Materiaal
    Kwaliteit
    Support

    Ik wilde graag een bouwtekening van een fatsoenlijk kippenhok.
    De site zag er veelbelovend uit.
    Helaas geen bruikbare tekeningen.
    Dus geld terug gevraagd.
    Nu inmiddels 3 mails verder, geen reactie of geld.
    Oplichterij, als je het mij vraagt.

    Mocht ik alsnog mijn geld terug krijgen, zal ik dit zeker vermelen. Niets zo vervelend als onterecht beschuldigen, maar……

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

    • Joop 4 juni 2013 Op 19:00 #

      Wat kan ik u vertellen over Freds bouwtekeningen!

      ALS HET TEMINSTE NIET WORDT VERWIJDERD.

      Iedereen mag van mij wat bijverdienen met Freds Bouwtekeningen,daar is niks mis mee. Maar als je ook reclame maak met de garantie van GELD TERUG BINNEN 30 dagen dan moet je ook zo sportief zijn om je daar aan te houden.
      Je komt dan niet met smoesjes van we hebben geen mail ontvangen van een JOOP. Zeker niet als u kenmerk van de bestelling in de mail vermeld staat.

      Op een antwoord na mij in een eerdere recensie moest ik maar een mail via de website sturen, nogmaals weer eens geprobeerd, en wat denk je……

      HELEMAAL NIETS.

      WAT EEN GARANTIE………….

      Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

      • Nathan 5 juni 2013 Op 06:59 #

        Beste Joop,

        Hoewel wij als PPReviews niets aan de situatie kunnen veranderen, hopen we dat de maker van dit product je bericht ziett en je klacht serieus neemt.
        Houd ons en de lezers in ieder geval op de hoogte.

        Wat betreft het verwijderen van berichten: Dit doen we enkel en alleen als er sprake is van smaad.

        Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

    • Martijn 5 juni 2013 Op 06:46 #
      Prijs
      Materiaal
      Kwaliteit
      Support

      Inmiddels toch netjes mijn geld teruggekregen.
      Dus hoewel personlijk niet tevreden over de tekeningen.
      Het woord geld terug bij niet tevreden wordt gehouden.
      Prima!

      Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  6. Joop 13 juni 2013 Op 19:14 #

    Vandaag 13 juli een mail ontvangen van Fred met de mededeling dat het bedrag wordt terug betaalt.

    Wanneer het bedrag op mijn rekening staat zal ik dit hier even laten weten.

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  7. Joop 17 juni 2013 Op 21:49 #
    Prijs
    Materiaal
    Kwaliteit
    Support

    Vandaag 17 juni het beloofde geld terug ontvangen.
    Er waren wat problemen met de overgang met andere software wat natuurlijk altijd kan gebeuren.
    Ondanks dit is het toch allemaal goed gekomen. BEDANKT……

    Ik kan alleen maar zeggen dat Freds Bouwtekeningen voor mij niet geschikt was. Dit wil niet zeggen dat wanneer u dit leest het voor u niet geschikt is.

    Nogmaals bedankt.

    M.v.gr. Joop

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

    • Nathan 18 juni 2013 Op 06:45 #

      Hallo Joop,

      Goed om te lezen dat alles nog goed is gekomen. Bedankt voor je reactie!

      Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  8. Christiaan 1 juli 2013 Op 20:03 #
    Prijs
    Materiaal
    Kwaliteit
    Support

    Fredsbouwtekeningen slaat echt alles. Op de site wordt een tevreden klant aangedragen, Arnold Teppens, die helemaal niet bestaat. Hij zou docent zijn op het Delta College in Veendam. Ook die school bestaat niet. Er bestaat wel een Eemsdeltacollege, maar daar heeft nooit een docent gewerkt met die naam. Vervolgens is duidelijk te zien dat deze “docent” enthousiast reageert op een mail van Fred. Die mail van Fred begint met de aanhef “Dear…”. Waarom mailt Fred eigenlijk in het Engels? Dit ruikt niet, maar stinkt.

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  9. Tom 23 augustus 2013 Op 22:38 #

    Beste,

    Ik heb een paar maande terug freds bouwtekeningen aangekocht en vond dit een top product…

    Wat jullie lopen te zeiken over in het engels en een verkeerde maat aanduiding? Ik weet niet maar engels is voor de meeste denk ik geen probleem en de inche maat hier heb ik ff op gegoogeld en alles gewoon omgezet. En als je te lui bent om deze om te zetten, in de beter dhzelf zaak vind je meters met inch maat op dus moet je niet omrekenen. De tekeningen die ik gebruikt heb vond ik zeer intressant en helemaal goed! Voor mij als een echte doe het zelver vind ik dit een top product!!

    Groeten
    Tom

    Tom

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  10. Arjan 11 mei 2014 Op 07:20 #
    Prijs
    Materiaal
    Kwaliteit Not Rated
    Support

    Ik heb het pakket ook aangeschaft, en veel tekeningen zijn gewoonweg niet bruikbaar, zijn alleen doorsnede tekeningen, en zoals velen al zeggen, gratis te downloaden en tevens verkocht zonder goedkeuren van de oorspronkelijke maker.

    Ik ben ook nog bezig om mijn aankoop terug te krijgen, ik heb het gelukkig via paypal aangeschaft, dus kan het bedrag altijd nog storneren via de bank. Maar de heer guide heeft wel toegezegd om terug te betalen dus dat nog even afwachten.

    Tevens word er een zogenaamd gratis CAD pakket aangeboden, het blijkt om DrawSight te gaan, ik heb de leverancier hiervan al aangeschreven, aangezien een gratis pakket niet op deze manier aangeboden mag worden.

    Word gewoon giftig van dit soort dingen, kan me hier ook altijd heerlijk in vast bijten, proberen om zoveel mogelijk de poten onder de spreekwoordelijke tafel weg te slaan.

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

    • Nathan 11 mei 2014 Op 09:28 #

      Bedankt voor je uitgebreide reactie Arjan!

      Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

    • Tim 12 mei 2014 Op 08:53 #
      Prijs
      Materiaal
      Kwaliteit
      Support

      Arjan,
      Wat loop je te zeuren. ik ben zelf ook lid van fredsbouwtekeningen en heb er goede ervaringen mee. De support is uitstekend. Ik had een bouwtekening nodig van een kliko ombouw en deze werd gratis voor mij gemaakt. Verder kun je het heel goed gebruiken om inspiratie op te doen. Ook zie ik telkens nieuwe tekeningen verschijnen van hoge kwaliteit dus mij hoor je niet klagen. Ik ben al lid sinds 2010

      Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  11. Maggy 17 mei 2014 Op 09:46 #
    Prijs
    Materiaal
    Kwaliteit
    Support

    De zeer lovende berichten van “Tim” en “Tom” zijn volgens mij van “Ted” of “Fred”. Wie gewoon met Google zoekt, vindt in verreweg de meeste gevallen op internet volledig gratis bouwtekeningen, instructie-video’s, stap voor stap plannen en prima gratis CAD software zoals Sketchup. Kom je toch in de problemen dan wemelt het van de internet forums waar je gratis lid van kunt worden en waar je gratis door experts wegwijs wordt gemaakt.

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  12. Theo 2 juli 2014 Op 14:23 #
    Prijs
    Materiaal
    Kwaliteit
    Support

    Helaas ook ik wat teleurgesteld. De bouwtekeningen zijn niet wat je ervan verwachten mag. Lijkt een beetje bij elkaar geraapt van internet en hobbyboekjes. In ieder geval niet wat ik zocht.

    Heb gevraagd om mijn geld terug maar krijg nee als reactie. Ik heb meer dan 3 downloads gedaan om te kijken of het wat is en zou aanvullende voorwaarden hebben moeten zien dat je na 3 downloads afziet van geld terug.

    Ik heb het niet gezien, mogelijk als gevolg van wat download problemen en het is zeker niet wat er op de site staat 30 dagen mag je ALLE tekeningen bekijken gebruiken. En niet tevreden geld terug.

    Misschien kom ik er nog uit met Fred en anders maar eens kijken of PayPal wat voor me kan betekenen.

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

    • Theo 2 juli 2014 Op 15:05 #
      Prijs Not Rated Materiaal Not Rated Kwaliteit Not Rated
      Support

      Zojuist bericht gehad dat ik toch mijn geld terug krijg.
      voor mij prima uitkomst. bedankt Fred.

      Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  13. Nathan 23 januari 2013 Op 11:51 #

    Bedankt voor deze tip Richard!

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

  14. Maggy 17 mei 2014 Op 09:52 #

    Richard? Ik zie hier geen Richard.
    Overigens, als je met Google zoekt naar een review van Freds Bouwtekeningen, kom je als eerste op http://www.blok62.nl/review-freds-bouwtekeningen/ . Dit is een typisch gevalletje van “Wij van WC eend adviseren WC eend”. Besef altijd dat de bovenste resultaten bij Google betaalde resultaten zijn.

    Vond je deze reactie nuttig? Ja   Nee

Laat een reactie achter

Klik op de sterren om een score aan dit product toe te kennen.
Prijs
Materiaal
Kwaliteit
Support

Ja ik wil graag op de hoogte blijven van nieuwe reviews